مدیریت تحولات علمی و فناورانه در هر صنعتی مستلزم آن است که بتوان سياستهای علم و فناوری کشور را متناسب با تهديدها و فرصتهای آيندهای که محصول تحولات و انقلابهای علمی و فناوری دنیا هستند، طراحی نمود. شيوه طراحی سياستهای روز بر اساس بينش و درك ما از تهديدها و فرصتهای آينده، نياز به مهارت و عزم فراوان دارد. در این راستا و در کنار پیشرفتهایی که به همت متخصصین و دانشمندان کشور در بسیاری از حوزههای فناورانه و صنعتی حاصل شده است، همچنان شبکه قدرت کشور به عنوان بزرگترين و پيچيدهترين سیستم در توليد، انتقال و توزيع برق با چالشهایی در حوزه طراحی، توسعه و بهرهبرداری مواجه است. همین امر، لزوم توجه جدی به تحقيق و پژوهش در حوزه سیستمهای قدرت را آشکار میسازد.
بدین منظور، در تیر ماه 1397 طرح ادغام دو گروه پژوهشی ”مطالعات سیستم“ و ”بهرهبرداری از سیستمهای قدرت“ و شکلگیری گروه پژوهشی برنامهریزی و بهرهبرداری سیستمهای قدرت در دستور کار معاونت پژوهشی پژوهشگاه نیرو قرار گرفت تا بتوان با قدرتی دوچندان در راستای انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی حوزهی مطالعات برنامهریزی و بهرهبرداری شبکه برق کشور گام برداشت و در جهت حل مسايل، مشکلات و چالشهای حال و آینده آن راهکارهای بهینه ارائه نمود.
با توجه به مأموریت جدید پژوهشگاه نیرو در صنعت برق و انرژی کشور و پر رنگ شدن وظیفهی مدیریت پژوهش آن، گروه پژوهشی برنامهریزی و بهرهبرداری سیستمهای قدرت نیز با نگاهی جدید، اهداف و فعالیتهای خود را متناظر و متناسب با هدف مدیریت پژوهش سازمان خود دنبال میکند. در این راستا، این گروه پژوهشی مسئولیتهای ذیل را برعهده دارد: